retro_auto_sl_23С рекорден брой участници, уникални автомобили и дебюти ще се запомни 10-тото издание на ретро парада за возила в Сливен. Tова каза за Дарик  Валентин Дойчинов, председател на Сдружението за класически автомобили „Туида Класик", което е организатор на проявата.

100-годишен „Ситроен“ отново бе една от класиките в изложението, което тази година се проведе на Ритейл парка в града и даде възможност на сливналии и гостите на града  да станат съпричастни с празника и парада на старите автомобили.

„Идеята ни беше да направим празник за Сливен и се получи“, сподели с удовлетворение Дойчинов..

Чуйте….https://darik.bg/unikalni-avtomobili-rekorden-broi-uchastnici-i-debuti-na-ubileinia-retro-parad-v-sliven

Носителят на традиционната Купа на кмета тази година се излъчи от жури на общинското ръководство. Наградите бяха три, а първата позиция бе за Здравко Сивов с автомобил „Форд". При мотоциклетите отличието спечели Красимир Чолаков.

За втори път беше  връчена Купа в памет на колекционера и реставратор Никола Колев – Бижуто от Варна. Неин притежател стана Ангел Желев.

Кметът Стефан Радев поздрави организатора на проявата Валентин Дойчинов и го нарече сърцето на ретро парада в града..

Чуйте….на https://darik.bg/unikalni-avtomobili-rekorden-broi-uchastnici-i-debuti-na-ubileinia-retro-parad-v-sliven

Автомобилът на Флинстоун впечатли най-малките посетители  на изложението. Те имаха възможност, освен да се снимат за спомен, и да опитат скоростта на возилото. Автор на този експонат е Георги Господов от Панагюрище. Той сподели, че е горд с творението си, което за първи път показва в ретро изложение.

Чуйте…. на https://darik.bg/unikalni-avtomobili-rekorden-broi-uchastnici-i-debuti-na-ubileinia-retro-parad-v-sliven

Като за празник и юбилей всички участници получиха награди, а за доброто настроение на зрителите се погрижиха талантите на  ДЮФА "Тракийче".