aktivni-2Сдружение „BG Бъди активен“ изпрати писмо до Областна администрация Сливен, с което информира, че за девета поредна година в последния петък на месец септември ще бъде отбелязан Европейският ден на спорта в училище. В рамките на кампанията деца и подрастващи от учебните заведения в България и Европа ще имат възможност да опитат нови активни занимания и спортове, за да намерят движението, което им доставя удоволствие и им помага да растат здрави и силни.

Денят на спорта в училище носи и допълнително послание – възпитаване на отговорно поведение към околната среда. "Чрез езика на спорта децата лесно научават принципите за устойчив начин на живот и развиват важни навици и занапред", се казва още в писмото на Сдружение „BG Бъди активен“.

За участие на учебно заведение в Европейски ден на спорта в училище, е необходимо да бъде направена регистрация на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfgIUwYYyBguRQN9mNqNzxAWHRivB2XQFYdj7-0qapcV55Jrg/viewform

Европейски ден на спорта в училище е част от кампанията NowWeMove и Европейска седмица на спорта #BeActive. Събитията от кампанията NowWeMove са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.