futbol_uchenicheski_igri_23_24Все повече момичета, момчета, юноши и девойки изявяват желание за спорт и се включват в  Общинския кръг на Ученическите  игри, обяви за Дарик радио Христо Котов– директор на Център за подкрепа за личностното развитие /ЦПЛР/-Детски комплекс Сливен. Центърът е организатор на първия етап от надпреварата сред учащите. Те се състезават в осем вида спорт, като досега приключиха турнирите по футбол, тенис на маса и шахмат. Възрастовите групи са три – 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас.

Победители във  футбола са ОУ „Д-р Ив. Селимински“ / 5-7 клас/; ППМГ „Добри Чинтулов“ /8-10клас/и /11-12клас/.


В турнира по тенис на маса призьорите са - ОУ „Д-р Ив. Селимински“ - момичета / 5-7 клас/ и ОУ „Юрий Гагарин – момчета /5-7клас/; НХГ „Димитър Добрович“ – девойки /8-10клас/ и ПГИ „Проф. д-р. Д.Табаков“ - юноши /8-10клас/ и /11-12 клас/.


В надпреварата по шахмат начело са представителите на ППМГ „Добри Чинтулов“ /5-7 клас / и /8-10клас/ и ПГИ „Проф. д-р. Д.Табаков“ /11-12 клас/.

В момента се провежда баскетболният турнир, като срещите се играят в спортна зала „Васил Левски“.

„За организацията на проявите помага учителят по спорт към Детския комплекс Стоян Христов, който се наложи като добър организатор на Ученическите игри“, каза директорът на ЦПЛР Христо Котов.

Чуйте в аудиото на https://darik.bg/izlachiha-prizorite-v-tri-sporta-ot-obstinskia-krag-na-uchenicheskite-igri