Сливен-ЛитексПочетният президент на ОФК Сливен Йордан Лечков очаква достойна игра на “воеводите” срещу шампиона Литекс. Двата тима се срещат в събота, 16 октомври от 15.00 часа в първи мач от програмата на “А” група.

Мачовете между Сливен и Литекс винаги са интересни, a и съставът на Лечков играе мотивирано срещу силните отбори.

“Нашата класа не е като Левки, ЦСКА и Литекс, но ние и с младите футболисти показваме достойна игра. Във всеки мач, откакто сме в “А” група, нашият отбор се стреми да играе открито. Налагаме млади момчета в отбора, за да израстват  футболистите, а и такава е политиката на нашия клуб. Дали в предстоящия мач ще победим, не зная, но е важно да опитаме. Не изключвам и загуба, но нека тя да бъде с достойнство”, поясни още кметът.

Според статистиката, миналия сезон ловчанлии победиха с 2:1 след късен гол на Александър Барт. Преди година и половина пък Литекс се препъна в Сливен. Тогава воденият от Станимир Стоилов отбор до последно водеше с 2:1, но домакините стигнаха до равенството накрая.

За съботния мач, Лечков отново отправи призив към феновете, за да бъдат 12-ти играч на отбора.
„Сигурен съм, че при пълен стадион нивото на играта ни ще се вдигне със 70%. Винаги при пълен стадион и повече публика футболистите се раздават повече и играят по-добре”. Той добави, че посещенията ще се отразят и финансово на клуба, като феновете ще помогнат на сливенския футбол.