largo_Sliven52 деца от Сливен откликнаха на призива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Сливен и разсъждаваха върху темата "Да събудим доброто в себе си". В конкурса се включиха с есета 27 ученици от ПМГ "Д. Чинтулов", 8 от ХГ "Д. Дамянов", 5 от 11 СОУ "К. Константинов", по 4 от V СОУ "П. Яворов" и ПГЕЕ "М. Кюри", 3 от ПГХТ "Акад. Н.Неделчев" и 1 от ГПЗЕ "З. Стоянов", съобщи секретарят на Комисията Павлина Ангелова.
„В своите произведения младите хора споделиха болката си от ширещите се злоба и алчност, апатия и безразличие към другите, но и надеждата и вярата си, че доброто може да бъде събудено и то е, което ще спаси света”, каза Ангелова.
Тричленно жури отличи 6 деца – по 3 в двете възрастови групи. В І група – 8 и 9 клас – отличени са деветокласничките Савелия Гандева –ПМГ "Д. Чинтулов", Александра Бозукова- ПМГ "Д. Чинтулов" и Гергана Стойкова, също от ПМГ "Д. Чинтулов". Във ІІ група, 10 и 11 клас отличените са Мартин Терзиев от Х клас на ПМГ "Д. Чинтулов", Силвена Андонова – Х клас на ПМГ "Д. Чинтулов" и Станислава Тодорова – ХІ клас на ХІ СОУ "К. Константинов".

„Благодарим на всички участници в конкурса, защото във всяко есе личи съпреживяване на темата, във всяко от тях има оригинални идеи и интересни разсъждения. Това е причината за решението на комисията да покани всички, предали своя творба за конкурса, да присъстват на награждаването”, коментира секретарят на местната комисия. Награждаването ще се извърши на 26 ноември (петък) в 13 часа в зала "Май" в сградата на Община Сливен. За участниците в конкурса е предвидена грамота. „Вярваме, че истинската награда за всеки от тях ще дойде от вглеждането в доброто вътре в нас и разсъждението върху начините, по които можем да го събудим и утвърдим”, каза в заключение Павлина Ангелова.