KoledaЗа втори пореден път по инициатива на областния управител Марин Кавръков ще се проведе благотворителната кампания „Весела Коледа за всички".

„В навечерието сме на един от най-големите християнски празници Рождество Христово. Магията на тихата и свята рождествена нощ изпълва душите и сърцата ни с топлина и радост и ни прави по-добри и състрадателни. С проведената през декември 2009 г. под мой патронаж благотворителна кампания „Весела Коледа за всички", ние доказахме, че заедно можем да създадем празнично настроение за всички в навечерието на светлия християнски празник. Именно тази наша убеденост ни накара за втора поредна година да продължим благотворителната кампания в помощ на децата и възрастните хора в неравностойно положение, които са в най-голяма нужда", каза Марин Кавръков.

Миналата година в кампанията се включиха фирми, институции и граждани. Бяха събрани над 10 хиляди лева и стотици подаръци, които зарадваха хората в неравностойно положение. БЧК подпомогна кампанията като осигури хранителни продукти, организацията на инвалидите – дрехи, Горското стопанство – дърва за огрев, а стотици сливенски деца нарисуваха коледни картички, които бяха дарени на социалните домове.

Стартът на втората кампания „Весела Коледа за всички" ще бъде даден днес по обяд в Областна администрация.