Rally_Sliven_17_testОбявеният на скоро за един от най-добрите рали симулатори в света PT Racing Simulator е част от рали "Сливен" 2017. Феновете на рали спорта и компютърните симулации, могат да изпробват качествата на уникалната машина в дните на състезанието. PT Racing Simulator e разположен в сервизния парк, който се намира на бул. "Георги Данчев", съобщават от пресцентъра на ралито.

Уникалната машина, която дава възможност на всеки да изпробва качествата си на рали пилот в максимално близки условия до реалните, е разработена от българския специалист Борислав Богданов. PT Racing Simulator гостува и на рали "Германия", което е кръг от Световния рали шампионат, в края на август и бе изпробван от някои от най-добрите рали пилоти в света. Те бяха очаровани от реалността и динамиката, която предоставя българската машина.

PT Racing Simulator предоставя възможността играча да пилотира изцяло във виртуална реалност чрез VR очила, реален рали волан, скоростен лост, педали и хидравлична ръчна спирачка.