Jordanovden_krust_1838-годишният Димо Димов от Сливен извади кръста от  водата на река Новоселска в Сливен по време на ритуала на Йордановден. Той пожела на всички здраве, щастие, любов и да бъдат весели, а кметът Стефан Радев му връчи парична награда с пожелание за здраве и благоденствие.

  • Jordanovden_krust_D_18

Преди това се състоя церемонията за освещаване бойните знамена на Центъра за подготовка на специалисти, която тази година се състоя пред паметника на Панайот Хитов с участието на представителна част на центъра. Неговият командир и началник на Гарнизон Сливен полк. Любомир Вачев прие строя и поздрави присъстващите. Поздрав отправи и кметът Стефан Радев.
„Българският народ вярва, че на Богоявление се пречистваме и набираме нови сили да продължим напред. На този ден се освещават бойните знамена на Българската армия. Денят съчетава вярата , надеждата и мъдростта със смелостта, устрема и войнската чест - така необходими ни днес“, заяви  кметът и пожела на всички здраве и успешна 2018 година.

Освещаването извърши отец Силвестър Янакиев. След церемонията литийно шествие тръгна към новия мост над река Новоселска в кв. „Кольо Фичето“. Пред дошлите там стотици граждани беше отслужен Велик Богоявленски водосвет, последван от хвърляне на кръста в реката.
Празникът в кв. „Кольо Фичето“ завърши с мъжко хоро в студените води на река Новоселска.