zeleni_ploshti_posegatelstvaМорска сол е посипана около дръвче, което се намира пред сградата на Драматичен театър „Стефан Киров“, алармираха от ОП „Озеленяване“. Солта е забелязана тази сутрин и е почистена веднага. Заради влагата част от нея се е разтворила и влязла в пръста около ствола на дръвчето. „Има опасност то да изсъхне“, коментира Гюлшен Маджарова, дългогодишна служителка в озеленяването. Тя показа и други поражения, нанесени върху градинките около паметника на Хаджи Димитър. Изтръгнати са растения- цветя и чемшири. Част от тях снощи. Има изчезнали растения и от градинките пред входа на Сливенската митрополия. Почти без растения е останал районът около паметника на генерал Скобелев. Липсват растения и от градинките пред централния вход на общинската сграда. Там има счупено дръвче, което е на 4-5 години. Изчезнали са още растения и от кашпите в централната градска част, както и от градинките по главната сливенска улица. „Не мога да изброя всички места, от които са откраднати растения. Те са много“, коментира Гюлшен Маджарова.

Посегателствата върху зелените площи в общината се санкционират по Наредбата за обществения ред в община Сливен и Наредбата за изграждане, стопанисване и опазване на зелената система на община Сливен.

Община Сливен и Общинско предприятие „Озеленяване“ полагат усилия градът да има красиви градинки и алеи, където гражданите да се разхождат и да си почиват. От там призовават всички да опазваме това,  което се създава, за да живеем в приветлива среда.