svetofarПредстои сключване на договор за изграждането на светофар до Общинския пазар. Очаква се той да заработи до Димитровден, обявиха днес от общинското ръководство и поясниха, че за такива обекти като светофара повече време отнема подготовката на документите от самото изграждане. Затова се бави и реализацията.
До края на седмицата ще се сключи договор за ремонт на пропадналото стълбище на Хамам баир.

Приет е първият саниран жилищен блок в Сливен – блок  № 30 в ж.к. „Сини камъни“, като се работи по още 11 блока.  Сключени са договори, в това число и днес, за други 10. Остават още 7 жилищни блока. Ще се разглежда отново процедурата за един жилищен блок заради жалба, обявиха от ръководството на Сливенска община.

Предстои сключване на договори за ремонт на три детски градини – „Детство“, „Мак“ и „Зорница“. Тече процедурата за ремонт на детска градина „Вержин и Хаик Папазян“.
Работи се по поречието на река Асеновска. Там се изгражда поливна система. Приключена е работата по трите обекта от проекта в кв. „Република“.
В населените места се ремонтират  улици. В момента се асфалтира в село Желю войвода. Сключени са договори за изграждане на спортни площадки  в селата Камен и Крушаре и за сцена в село Сотиря.

Заради смяна на важни водопроводни елементи на кръстовището „Розова градина“ утре ще бъде спряна водата.
„Знаем, че е неприятно, но няма как да се случи по друг начин смяната“, каза още заместник-кметът Румен Иванов.

Той отправи апел да не се унищожават цветя и дръвчета от зелените площи на Община Сливен.
„Те са за всички нас“, добави Иванов.