turjestveno_zasedanie18На тържествено заседание на Общински съвет – Сливен бяха връчени званията „Почетен гражданин“ на зам.ректорът на ТУ и ръководител на сливенския факултет проф.д-р Станимир Карапетков и сценографът-художник Иван Савов, автор на емблематичната картина „Халеевата комета над Сливен“. Бяха наградени лекари, десетки изявени служители на полицията, пожарната, членовете на планинския спасителен отряд, ДАНС и други организации.

Тържественото заседание започна с посрещане на знамето на Сливен, с националния химн и химна на Европейския съюз.

Председателят Димитър Митев поздрави присъстващите и подчерта, че от началото на мандата досега са взети 1338 решения, от които само едно е върнато. Той изказа благодарност на колегите си, на кмета и областния управител за съвместната работа.

"Добрите дела са като слънцето – те винаги светят, винаги топлят. Този град се нуждае от съветници, които искат добруване и обединение“, каза от трибуната Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий и пожела на съветниците да следват тези идеали.

Приветствия поднесоха кметът Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски народните представители Десислава Танева и Таско Ерменков.

Проявите за празника на Сливен продължават и в събота, когато ще се проведат традиционните  - маратон „Хайдушки пътеки” и Държавно първенство по спортни танци.