ledena_purzalka_slЛедена пързалка и тази година ще има в Сливен. Това обяви зам.-кметът Пепа Чиликова. Съоръжението ще бъде разположено в Градската градина, като нейното монтиране вече започна. Тя ще бъде с по-големи размери от миналогодишната и ще се равнява на 16/32 м.

По думите на Чиликова пързалката ще заработи в края на ноември и ще бъде достъпна за всички желаещи до края на месец февруари. За най-малките любители на кънките ще бъдат осигурени помощни съоръжения, с които ще могат да  се включат в развлекателните дейности.

Зам-кметът сподели, за настоящите зимни празници коледните светлини ще грейнат на жива елха. Дръвчето е засадено преди няколко години пред Общината специално за тази цел.

„Тази година няма да се реже елха, която да бъде украсена на централния площад, за пръв път окичена ще бъде малката жива до сградата на общината. Макар да е само около 5-6 метра, тя е избрана да краси площада тази година”, поясни Чиликова.

Подготовката за коледните и новогодишните празници вече започна и жителите на общината ще бъдат информирани своевременно за събитията, с които се цели обогатяване на програмата, за да бъде тя по-интересна и развлекателна, особено за най-малките жители на Сливен.