izovС пълно мнозинство Общото събрание избра проф. Николай Изов, доктор за ректор на Национална спортна академия „Васил Левски“ с мандат на управление 2019 – 2023 година.

Досегашният ректор, проф. Пенчо Гешев връчи на наследника си академичните регалии – огърлицата и жезъла, с пожелание за здраве, упоритост в отстояване на каузите за развитие на спортната Академия и успех в изпълнение на амбициозната управленска програма, която предлага за следващите четири години.

Проф.Изов благодари на всички за доверието и ги увери, че усилията му ще бъдат насочени към надграждане на постигнатото от предходните управления. „Ще направя опит да създам такава академична среда, която да направи възможно развитието и просперитета на нашата Национална спортна академия „Васил Левски“. Горд съм, че бях в екипа на проф. Гешев. Всички работихме всеотдайно, постигнахме резултати. Горд съм с това и сърдечно му благодаря за опита, който той предаде на нас. Благодаря и на проф. Лъчезар Димитров, тъй като един мандат бях в неговия екип“, каза новоизбраният ректор.

По решение на Председателството на ОС и Ректорския съвет проф. Пенчо Гешев бе удостоен с най-високото отличие на НСА – златна значка, за изключителния му принос в развитието на Академията

Последна промяна (Четвъртък, 19 Декември 2019 18:16)