jordanovden_sl_2030-годишният бивш състезател по борба Антони Андонов извади Богоявленския кръст в Сливен. Във водите на река Новоселска скочиха неколцина смелчаци, като създадоха оспорвана битка. Пръв до кръста достигна Антони. Кметът Стефан Радев му връчи парична награда с пожелание за здраве и благоденствие.

След успеха Антони  каза, че за пета година участва в Богоявленския ритуал, а това е трети път, в който има късмет да извади кръста. Той пожела здраве за себе си и за своето семейство. Въпреки ураганния вятър над 1000  сливналии наблюдаваха ритуала по ваденето на кръста във водата на река Новоселска.

Преди това се състоя церемонията за освещаване бойните знамена на Центъра за подготовка на специалисти, която бе пред паметника на Панайот Хитов с участието на представителна част на центъра.
На церемонията присъстваха кметът Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски,народният представител Кольо Милев,председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, военни, граждани и гости на Сливен.

Освещаването извърши отец Силвестър Янакиев.След церемонията Литийно шествие тръгна към кв. „Кольо Фичето“.
Там беше отслужен Велик Богоявленски водосвет, последван от хвърляне на кръста в реката.Празникът завърши с мъжко хоро в студените води на река Новоселска.

Съорганизатори на проявите са Сливенска митрополия, Община Сливен, Център за подготовка на специалисти – Сливен и Сдружение „Св. Георги Победоносец“.