obshtina_SlivenОбщо 350 лицата на територията на Сливенска община са поставени под карантина. Към този момент в Сливен има един доказан случай на заболял с коронавирус. Това отчетоха на днешно заседание на Общинския кризисен щаб. Груби нарушения, свързани с указанията и предписанията за неразпространение на заразата, не бяха оповестени.

Засиленото полицейско присъствие има в квартал „Надежда“, където са образувани досъдебни производства на лица, които не спазват предписаните мерки.

Продължава дезинфекцията и обработката с препарати в града, Общинска охрана и СОТ, заедно с органите на МВР, следят за спазването на предписанията.

От полицията припомниха, че промяната на местоположението на контролно-пропускателните пунктове в Сливен за по-голямо улеснение на пътуващите, е влязла в сила от снощи. Пунктовете са разположени както следва:

КПП-то на бул. „Цар Симеон“ до тролейбусното депо е преместено след кръстовището в посока Ямбол. В тази връзка от  полицията уточниха, че за целта се затваря за движение улица „Индустриална“ - от бившия фуражен завод до кв. „Дебелата кория“.

КПП-то на бул. „Стефан Караджа“ е изместено на „Самуиловско шосе“.

КПП-то до КАТ е позиционирано до бензиностанция „Шел“.

Поставен е и нов пункт на пътя за с. Чинтулово.

Предвижда се и осигуряването на химически тоалетни.

„Нека да бъдем спокойни, дисциплинирани, да се придържаме към стриктно спазване на мерките, за опазване, както на нашето здраве, така и на близките ни“, заяви кметът Стефан Радев.

Той отправи апел към гражданите, когато се налага да излизат, да спазват дистанция, както и да подават сигнали за струпване на хора и за лица, пристигащи от определени за рискови държави на денонощния общински телефон 044/663 066.