Sliven_ot_Hamam_bОт началото на извънредното положение до 1 април общият брой на карантинираните лица в Сливенска област е 1014, от които 789 – в Сливен, а 225 – в населени места, сочат данните в информационната система на Министерството на здравеопазването.

Според справката  962-ма от всички карантирани  са пристигнали от чужбина, 52 са случаите на контакти със заразени лица.  На част от общия брой е изтекъл карантинният период, а 603-ма души все още са под карантина. 488 са в Сливен и 115-в други населени места.

Общо 5 са доказаните случаи на заболели с коронавирус към момента на територията на общината.. Всички те са настанени в Отделението по инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”.

Три образувани досъдебни производства за неспазване на наложената карантина, отчетоха от полицията

Към момента на територията на община Сливен не са отчетени сериозни нарушения във връзка с предприетите мерки за социална изолация, отчетоха на заседанието на Общинския кризисен щаб. Предписанията бяха наложени като превенция срещу разпространението на новия коронавирус.

В сравнение с миналата седмица, се наблюдава значителен спад на подадените сигнали за груби нарушения във връзка със ситуацията. Обработените до момента са 40, предимно от общ и информативен характер, като 14 от тях са подадени на тел. 112 и 7 на денонощния общински телефон 044/663 066.