sliven_remint_XDОфициално бе даден старт на дългоочаквания ремонт на един от основните булеварди в Сливен „Хаджи Димитър“ . След месеца той  ще има нов облик.Тогава се очаква да приключат ремонтните дейности, при които участъка от Общината до кръстовището при „Била“ ще бъде обновен.

Парите за реконструкцията на тази важна за града пътна артерия - почти 2 млн. лв. са осигурени от правителството, съобщи кметът Стефан Радев при официалното стартиране на проекта..

Същинските дейности по ремонта ще започнат след около 20 дни, тъй като има да се уточняват още подземни комуникации. Поетапно части от булеварда ще бъдат затваряни, а периодично гражданите ще бъдат информирани каква организация на движение ще бъде създадена взависимост от това къде и какво се работи, допълни градоначалникът. По проекта е предвидено ново озеленяване и организация на паркиране, изграждане и на велоалея.

Според Радев, задвижването на икономиката и в частност строителния бранш е една от най-добрите антикризисни мерки, които Община Сливен може да предприеме. "Ние ще направим всичко по силите си да инвестираме средства, които да стигат и до хората, които работят в строителните фирми и резултатите от строителството да са в полза на всички граждани, посочи още кметът.

Управителят на фирмата-изпълнител Тодор Дечев благодари за оказаното доверие от страна на Община Сливен и предприетата от нея крачка за ремонтни дейности в тежката кризисна обстановка. „Това е другият обект след зала „Сливен“, който започваме в изключително трудна обстановка. Надявам се, че със съвместните усилия на Общината, строителният надзор и проектантите, скоро ще се поздравим с изцяло новата визия на една от най-важните градски артерии“, заяви Дечев.

Ръководителят на проекта Анастас Кънев представи дейностите. Ще бъде отворена нова улица, изграждане на няколко кръстовища и места за косо паркиране, обособяване на велосипедни алеи с велостоянки, поливен водопровод и ново улично осветление. Предвижда се и монтиране на зарядни устройства за електромобили, при максимално запазване на съществуващите дървесни и храстови видове по цялата дължина на булеварда. „Смятам, че предлагаме изключително модерно решение за съвременна градска среда. С приоритет ще се ползват пешеходците, велосипедистите и на последно място автомобилите, което е основният фокус на проекта“, подчерта Кънев.