futbol_KotelПо покана на специалисти от ФК ,,Етър“, детският отбор на Общински футболен клуб ,,Раковски“ – Котел гостува във Велико Търново. Младите надежди посетиха училищната база, терените, спортните зали на ФК „Етър“ и проведоха съвместна тренировка. Те присъстваха и на мач от професионалната лига на стадион ,,Ивайло“ между ФК ,,Етър“ и ФК ,,Царско село“ на Любослав Пенев.

Треньорите от ФК ,,Етър“ останаха очаровани от талантите ни, двама от които вкараха по 4 гола, съобщи заместник-кметът на община Котел Шериф Куванджъ.Той допълни, че специалистите от Велико Търново са посетили тренировка на котленския отбор преди дни в с. Ябланово и са отправели покана за прием в отбора на поне 4 от децата на ОФК „Раковски“, който ще се проведе на 25 юни.

„Огромна благодарност към ФК ,,Етър“ в лицето на треньора Емил Георгиев, на директора на ДЮШ Никола Велков и директора на училището, затова че подариха на 14 деца от ОФК ,,Раковски“ един незабравим ден и спомен“, каза още Куванджъ, като не забрави да благодари за успешната работа и организация и на треньора на ОФК „Раковски“ – Тодор Тодоров.

ФК ,,Етър“ е редовен участник в традиционния детски турнир за Купата ,,Раковски“ на общ. Котел, провеждан ежегодно за Деня на детето – 1 юни, с отбори като ФК ,,Дунав“- Русе и ФК ,, Локомотив“- София.
Доволни от организацията и базата, ФК ,,Етър“ бяха на едноседмичен подготвителен лагер в Котел миналата година, заедно с ФК ,,Нефтохимик“ –Бургас.