koloezdene14_start1След  принудително прекъсване Международната колоездачната обиколка на България  се завръща в календара на новосъздадената Българска федерация по колоездене (БФК), която замени фалиралия Български колоездачен съюз. Сливен е с традиции в този спорт и ще бъде етапен град в предстоящата надпревара.

Стартът на 67-ото издание на Международната колоездачна обиколка на България ще бъде даден на 27 юли в София и ще завърши на 1 август в Бургас. Състезанието ще бъде в пет етапа.

Сливен ще приеме колоната в предпоследния етап, като тя ще дойде от Пловдив на 31 юли и ще потегли за финала в Бургас на 1 август.

Кметът на Сливен Стефан Радев сподели пред "Сливен спорт" и Дарик радио, че домакинството ще струва на общината около 20 хил.лева.

Председателят на сливенския КК „Сините камъни” Неделчо Петров поясни, че в Обиколката се очаква да стартират общо 24 отбора.. Тя ще започне с пролог около храм паметника "Св. Александър Невски", а планираните етапи са София - Пазарджик, Пазарджик - Кърджали,  Кърджали –Пловдив, Пловдив - Сливен и финалът Сливен – Бургас.

В Сливен групата ще пристигне в късния следобед на 31 юли пред Общината,където ще се извърши и награждаването.

Повече по темата чуйте на:
https://darikradio.bg/sliven-priema-kolonata-na-mezdunarodnata-koloezdachna-obikolka-v-kraa-na-uli.html