kolo_ob_nagr_sliven20Французинът Пиер Барбие спечели третия етап от колоездачната Обиколка на България  - Пловдив –Сливен  с дължина 152 км. Той получи купата от спортния директор на клуба, за който се състезава Христо Зайков,трикратен победител в Обиколката.
Етапният победител бе удостоен и със специална награда от домакините – кристална ваза, връчена от Евгени Балев, победител в надпреварата през 2007 година.

Втори днес завърши победителят от предния ден Патрик Штош (Voster), който оглави генералното класиране,след като взе 6 секунди бонификация.
Трети е друг поляк – Тобиаш Павлак от отбора на Mazowsze.

19-годишния Алесандро Барони /Италия/ облече бялата фланелка за най-добре представил се млад състезател.

Етапът предложи доста падания, като дори състезател завърши в болница. Това е норвежецът Филип Биркер Нилсен. В края на етапа падна и най-добре класираният българин Мартин Папанов (Martigues Sport), който финишира, но остана назад в класирането.

Обиколката на България завършва в петък с последния  етап – 111 км от Сливен до Бургас. Колоната потегля утре от Сливен в 14.30 часа.

Председателят на БФ по колоездене Драгомир Кузов благодари на Сливен за организацията и  посрещането на колоната и връчи на кмета Стефан Радев почетен плакет.

Какво заявиха двамата, чуйте на https://dnews.bg/sliven-posrestna-s-ovacii-obikolkata-na-balgaria.html#parent=section

В петък в Сливен ще бъде въведена временна организация на движението. Пътят ще бъде затворен за времето от около 14.30 до 15.30 часа в участъците на кръстовищата на булевардите „Цар Симеон“, „Братя Миладинови“ и „Бургаско шосе“, откъдето колоездачната колона е предвидено да премине…