rali-Tvarditsa-948x50027 са заявените екипажи за участие в 16-тото рали "Твърдица-Елена", днес и утре - първи кръг от националния шампионат по автомобилизъм на България. Въпреки сложната ситуация с Covid-19 и постоянно променящите се епидемиологични мерки у нас, интересът към тазгодишното издание на надпреварата е добър, информираха от пресцентъра.

Рали "Твърдица-Елена" 2020 включва шест специални етапа с обща състезателна дължина от 80, 53 километра, като трасетата, по които ще се състезават екипажите са едни от най-техничните у нас. През днешния ден са предвидени единствено административните дейности преди старта на ралито - административна проверка, технически преглед и опознаване на етапите.

В съботния ден (8 август) е същинският старт на надпреварата, като екипажите ще трябва да изминат шестте отсечки. Специален етап "Чумерна" ще открие състезателния ден със старт на първия автомобил в 10:23 ч.

Сред заявените екипажи са този на националните рали шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 Evo), трикратният носител на Балканския рали трофей в клас ЕRT 2 Йордан Атанасов, който ще разчита на нов навигатор в лицето на Ангел Башкехайов, трикратната европейската рали шампионка при дамите Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамов (Peugeot 208 R2), Георги Василев/Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX), Костадин Щерев/Николай Арабаджиев и др.