atletika_100m_maje__voenno20gПри оспорвани надпревари в отделните дисциплини, феърплей и завидно домакинство се провежда Държавното военно лично – отборно първенство по лека атлетика в Сливен.

През двата състезателни дни се определиха победителите и медалистите в по-голямата част от дисциплините.

В тазгодишното 12-то  издание на проявата при мъжете се отличи новото попълнение на ВСК „Военна полиция” Светослав Иванов. Дотук сливналията се окичи с три златни отличия. Той победи в спринта на 100 метра, в скока на дължина и изведе щафетата на своя отбор в 4х100 метра до първото място.

  • atletika_100m_jeni_voenno20g

При жените сред най-добрите се отличиха възпитаничките на ВВМУ „Н.Вапцаров” –Варна, като с по три отличия са Лилия Костадинова и Филотея Димитрова. Костадинова е със злато на 100 и 400 метра и щафета 4х100 метра, а Димитрова със сребро на 100 метра, 1500 метра и злато от щафетното бягане.
Безспорно зад успеха им стои един доказан бивш спортист в европейската и световна атлетика като Ваня Стамболова.

Европейската шампионка е водач на отбора на „моряците’’. За Дарик радио и "Сливен спорт" тя сподели, че за първи път е от другата страна- като треньор и изключително се вълнува за успеха на всеки свой състезател.

Стамболова е медалистка и от Световни военни игри и е с поглед за спорта в армията. Тя даде висока оценка за първенството, което се провежда в Сливен и резултатите на участниците.Надява се нейните възпитаници да са крайни победители в комплексното класиране.

Чуйте Ваня Стамболова на линк - https://darikradio.bg/vana-stambolova-silni-rezultati-na-darzavnoto-voenno-parvenstvo-v-sliven.html#parent=radio

Шампионите в отделните дисциплини днес наградиха о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев, председател на Организационния комитет на проявата, полковник Венелин Дерибеев – главен секретар на  Националната военна спортна федерация, полковник Любомир Вачев – началник на Сливенския гарнизон, полковник Веселин Георгиев – директор Регионална служба „Военна полиция” Сливен и др….

Утре е третият ден от първенството, когато ще се излъчат шампионите в още четири индивидуални дисциплини, в смесената щафета 4х400 метра и ще бъдат наградени отборните и комплексни победители.