Dermendjiev_N20Старши треньорът Георги Дерменджиев отрече да има намеса в работата му при селекцията на футболистите в националния отбор на България. Той добави, че си има ясен договор и си го изпълнява, отговаряйки на въпрос дали остава на поста национален селекционер.

"Няма как да се случи да ми налагат на мен. Аз трябва да плюя на имиджа си, на името...някой да ми каже за някой играч - този трябва да играе, а друг не трябва да играе. Ако аз се поддавах на нещо такова, досега още щях да бъда треньор на Лудогорец", коментира Дерменджиев по бТВ.

"Не толерирам играчи на Лудогорец. Те са най-титулуваните в момента. Играли са срещу Реал (Мадрид), ПСЖ...те имат рутина и са много полезни. Доволен съм, че ЦСКА влезе в груповата фаза на Лига Европа и тези момчета, които са там и са българи, ще придобият една рутина", допълни той.

Специалистът смята, че българският футбол е поизостанал в последните години, а загубата от Унгария в полуфиналния плейоф за класиране на Европейско първенство, се е отразила сериозно върху последвалите още две поражения в Лигата на нациите от Финландия и Уелс.

"Българският футбол не е на добро ниво, но и ние не трябва да го хулим толкова. Допуснахме три загуби, но крушката има и опашка. Един мач, който очаквахме от много време, срещу Унгария. Много надежди и отговорността беше много голяма. Много сериозно психологическо изразходване. Бях наясно, че ако не се спечелим, ще имаме проблеми с другите два мача и е много трудно концепцията точно за два дни да се прехвърли върху другите мачове, които са срещу много добри противници", обясни Дерменджиев.

"Футболът вече е много сериозна наука. За да се направи една подготовка, трябват много специализирани знания, комплексни. Ние в това отношение много изостанахме. Това са едни последствия. От 15 години колко играчи имаме продадени в Барса, Байерн, в Щутгарт, в Порто и в други отбори? Няма. Какво се получава в такъв случай. Трябва да знаем реалността каква е точно за моментното състояние за българския футбол. Трябва да обърнем много голямо внимание на школите, на подрастващите", допълни треньорът.