Iliq_Kucarov_20_slИлия Куцаров /ВСК Радар/ и Яна Христова /ВСК Атия/ спечелиха първите места в индивидуалната надпревара от Държавното военно първенство по планинско бягане в Сливен.

Надпреварата се проведе в местността Карандила по маршрут, избран от домакините. Трасето представи на участници и гости красиви гледки от парка над града, а за състезателите бе достатъчно атрактивно, за да провокира спортсменство.

  • voenno_muje_20
  • voenno_jeni_20

За победата Куцаров измина дистанцията при мъжете от 5000 метра за 17.36.46 мин. Победителката при жените Яна Христова финишира за 11.56.70 мин. по 2500-метровото разстояние.
Втори позиции заеха съответно Радостин Каподжиев  /ВСК „Алпинист -101 Смолян / и Десислава Янева /ВСК Георги Бенковски/.
На трети позиции се наредиха Ваня Михайлова /ВУСК „Васил Левски”/ при жените и Тихомир Божинов /ВСК „Ботев” – Плевен / при мъжете.

  • Yana_Hristova_voenno_20_sl

Един от най-силните дълги бегачи в България и най-добрия при военните Илия Куцаров определи маршрута като изненадващо труден, но е доволен, че за пореден път спечели титлата при мъжете. Той приветства планинското бягане като шампионат.

Комплексното класиране се оглави от ВУСК „Васил Левски” с общ актив от 62 точки. Втората позиция бе за ВСК „Алпинист -101 Смолян с 61 точки., а трети завършиха представителите на ВСК "Военна полиция" с  47 точки.

Наградите на победителите връчи о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев, председател на Организационния комитет на проявата. Той поздрави домакините за перфектната организация, а на участниците пожела още успехи в службата и спорта.

Съдийският състав, обезпечил състезанието, заслужи още адмирации затова, че  след приключване на планинската надпревара своевременно премахна всички обозначителни ленти по трасето, където се проведе планинското бягане.

Гост на Държавното първенство беше областният експерт за Сливен и Стара Загора към Министерството на младежта и спорта  Илия Илиев.

Той даде висока оценка за провеждането на състезанието, припомни, че Спортното министерство приема проекти, по които клубовете могат да работят през следващата година и сподели, че при проверките, които извършва в региона, няма констатирани нарушения.

Аудио от първенството по планинско бягане чуйте на линк: https://darikradio.bg/ilia-kucarov-i-ana-hristova-otnovo-s-titlite-po-planinsko-bagane-na-karandila.html