Blagotvoritelno__sl_suvetnici_obshtina20С победа за отбора на общинската администрация завърши благотворителният футболен мач на ст. „Хаджи Димитър” в Сливен.
Срещата между общинари и съветници на централния терен на спортното съоръжение бе по повод празника на Сливен – Димитровден.

Двата тима направиха по-скоро футболно шоу за публиката и игра, в която имаше от всичко – спортсменство, техника, числено превъзходство, но не поради отстраняване на играч, контузия на страничния рефер-набързо временно заменен от водещия на проявата, картони, дузпи  и …резултатност.

По-тренирани и подготвени бяха общинските съветници, между които личаха имената на повече бивши футболисти, но придържайки се към феърплея,  срещата завърши при резултат 2:2 в редовното време /2х20мин/. Победата се реши с изпълнението на дузпи, като при краен резултат 5:4 ликуваха общинарите.

  • Blagotvoritelno__sl_suvetnici_obshtina_nagrajdavane20

Мачът бе благотворителен, в подкрепа на 3-годишния Ивайло от Сливен. На детето е поставена диагноза акушерска пареза. Ръчичката му е била неподвижна. Провеждани са ежедневни рехабилитации и са му правени две операции, след което е било възможно детето да вдига ръчичката си. Необходими са още две операции, за да оздравее напълно. Нужни са 1 000 евро за шина и 7 000 евро за операциите.

  • Blagotvoritelno__sl_suvetnici_obshtina_kutiya20

Ивайло бе на стадиона.Той бе поздравен от кмета Стефан Радев, който му връчи екип, като този, с който играха общинските служители, торта във формата на футболна топка и дарение, което направиха участниците в двубоя.

В специално поставена кутия на стадиона, с дарение се включи и голяма част от публиката.
Благотворителността в полза на Иво продължава. Кутията ще бъде поставена утре в зала „Сливен”, където ще се проведе тържествената сесия на ОбС Сливен.