ivaylo-ivanov2_djudoИвайло Иванов спечели сребърен медал в категория до 81 килограма на Европейското първенство по джудо в Прага (Чехия).

Българинът не успя да се справи на финала с европейския шампион за младежи под 23 години Тато Григалашвили. Грузинецът стигна до успеха за по-малко от минута.

На полуфиналите Иванов победи категорично нидерландеца Фран де Вит.  По пътя към финала Иванов се справи още с Никола Шилар (Франция), Марсел Черчеа (Румъния) и сребърния световен медалист от 2018 г. Ведат Албайрак (Турция).

Иванов печели сребърен медал за втора поредна година. През 2019-а той завърши втори на Европейските игри, които бяха със статут иа Европейско първенство, а в края на годината се позрави и със световна титла за военни.

В категория до 73 кг Марк Христов отпадна в първия кръг след загуба с "ипон" от испанеца Салвадор Касес Рока. Вчера Ивелина Илиева в категория до 57 кг и Янислав Герчев в категория до 60 кг стигнаха до срещи за бронзови медали, но загубиха и така се наредиха на пето място.