Djudo_nagradeni_BFD_20Българската федерация по джудо връчи парични награди на четимата състезатели и на старши треньор на отбора Атанас Герчев след края на Eвропейското първенство в чешката столица Прага.Ивайло Иванов спечели сребърен медал в категория до 81 кг, а на пето място завършиха Борис Георгиев (до 100 кг), Янислав Герчев (до 60 кг) и Ивелина Илиева (до 57 кг). Общата премия, която получиха състезателите, е 16 500 лева.

Президентът на БФ ПО джудо доц. д-р Румен Стоилов заяви, че е доволен от представянето с Прага.
"Всички казват пето място, но тези състезатели играха за трето място, а в този спорт конкуренцията е жестока. Затова аз лично оценявам изключително високо тези резултати. Постигнахме четири финала, дали е малък или голям не е важно. Ние никога не сме имали такъв резултат", каза Стоилов, който беше избран и на ръководен пост в европейската федерация.

"Джудото по принцип е четвърти-пети спорт в света по популярност. Радващо е за Ивайло, той е един утвърден състезател, ние винаги сме сигурни, че ще вземе медал. Янислав Герчев и Ивелина Илиева малко не им достигна за отличие. Най-радващото е за Борис Георгиев, който за първи път участва на европейско първенство и да стигне до пето място е голям успех. 2022 година европейското първенство ще се проведе в София и се надяваме на поне 4-5 медалисти", каза вицепрезидентът на Българската федерация по джудо Даме Стойков, който прекара коронавирус и препоръча на хората да спазват правилата.