ski_sozin_BanskoНай-добрият ни алпиецът Алберт Попов заяви, че очаква труден сезон, особено през януари. Той стартира кампанията по-късно през месеца в Европейската купа, а в края на декември ще участва и в Световната купа в Алта Бадия и Мадона Ди Кампилио, Италия.

"Ситуацията е трудна, но всички опитваме да се съобразяваме с изискванията. Засега сме здрави. Подготовката върви много добре, въпреки всички рестрикции. Направихме 6-7 лагера за 20-30 дни на различни места, които минаха отлично. Мисля, че съм в доста добра форма. Първите ми стартове са за Европейската купа, за да видя реално къде се намирам. Ще е доста добра тренировка за състезанията от Световната купа на 21 и 22 декември. Оптимист съм, че ще имам доста силни резултати през този сезон", коментира Попов.

"През януари се очертава да бъде най-тежко с осем старта в слалома. Трябва да бъда в оптимална форма. След това през февруари е световното първенство и състезанията в Банско. Целите ми да се утвърдя в световния елит с класирания в топ 15. Мисля, че разполагам с нужните качества. Искам да подобря и резултатите си в гигантския слалом", каза още той.

"Има притеснения сред състезателите. Аз не съм изкарал вируса и ако дам положителен тест през януари, това ще ми разруши целия сезон. Едни 14 дни, в които няма да мога да тренирам и да се състезавам, ще бъде цял погром. Всеки взима мерки, ние също правим каквото можем", допълни Попов.