sportisti_na_sliven18_flag_statСливен няма да излъчи „Спортист на годината” за 2020 г. Заради пандемията и коронавирусната инфекция много от федерациите не проведоха състезанията от спортния си календар. Като цяло спортът  бе в застой. Отложени бяха надпревари на европейско, световно и олимпийско ниво.

Въпреки удара, които понесе спорта, състезатели от Сливен постигнаха някои значими успехи през 2020-та година, но пък други не успяха да покажат възможностите си..
Неравнопоставеността наложи за настоящата година да не се излъчи десятка от най-добрите спортисти на Общината, както и да се връчи приз за най-добър треньор и отбор.

Сайтът „Сливен спорт” пожелава през Новата 2021 година спортистите ни да имат възможност да се реализират и да заемат достойно място сред най-добрите в страната и света.

Министерството на младежта и спорта ще отличи най-заслужилите български спортисти през годината по време на шестото издание на церемонията "Нощта на шампионите". Ще бъдат наградени 14 заслужили спортисти, ръководители и деятели, удостоени с най-високото държавно отличие в областта на спорта - Венец на победителя за 2020 г.