leka_atl_trio_skokoveU20_21АСКЛА Сливен при юношите и "Локомотив" Пловдив при девойките са №1 в отборното класиране от Националния шампионат по лека атлетика за под 20 г. в зала, който се проведе в „Асикс Арена” в София.

От този сезон първенствата за най-голямата възраст при подрастващите, както и за мъже и жени имат и подреждане сред тимовете. Във всяка дисциплина класиралите се състезатели до осмо място трупат точки - съответно от 8 за първо място и 1 за осмото.

В отборното класиране  юношите на АСКЛА Сливен събраха 53 точки и убедително изпревариха Атлетик-София и Локомотив-Пловдив, натрупали съответно 39 и 35 точки.

След петте медала от вчераашния ден, днес атлетите на Сливен спечелиха още три отличия. В тройния скок шампион стана Димитър Ташев с 14.91 метра, а втори се класира Мартин Точев с 14.20 метра. При девойките в съшата дисциплина Александра Янева с 11.93 метра зае третата позиция.

Общо 120 клуба от цялата страна взеха участие в шампионата. 35 отбора взеха точки при девойките, а при юношите – 36.

При девойките отборът на Локомотив-Пловдив натрупа 56 точки за първото място, където Атлетик-София отново е на втората позиция с 36 точки, а АСКЛА Сливен е трети с 27 точки.