pluven_basejn_12-to__21gС демонстрации на момичета и момчета от СК „Сливен 2002” и на ветераните от клуба бе открит плувният сезон в реновирания басейн на OУ „Елисавета Багряна“в Сливен.

Дългоочакваният ремонт на спортното съоръжение е факт и ще функционира при половината от общия си капацитет, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Ще се извършва и регулярна дезинфекция на помещенията.

Басейнът е с размери 25 метра дължина и 12.5 метра ширина. Оборудването, банята, съблекалните и настилките са изцяло обновени. Монтирани са слънчеви панели за битово горещо водоснабдяване. Подменени са осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветление и евакуационно осветление с LED осветителни тела с акумулиращи батерии. Сградата е достъпна и за лица с увреждания.

„Доволен съм, че вече функционира басейна, което е по програма „минимум” на Община Сливен. На следващ етап ще продължим с инвестициите по спортното съоръжение, за да му направим пълна промяна”, каза за "Сливен-спорт" и за Дарик радио  кметът Стефан Радев, който бе сред посетителите днес.

Предвижда се дейностите да продължат, ако е възможно още през този летен сезон.Ще се подменят настилка ,инсталации, плочки, ще се направи нова изолация, така че съоръжението да придобие съвременен вид.

До този момент Общината е инвестирала  150 хил. лева, поясни кметът.

„Поддръжката на плувен басейн е доста скъпа, но след като Общината е застанала зад тази дейност, ще я има”, увери Радев.

Най-големите инвестиции са в системите за поддържане на чистотата на водата и за температурния режим.
„Ще продължим да надграждаме тези системи, за да бъдат те сред най-модерните, използвани в плувните басейни”, добави градоначалникът.

Общината ще разчита на СК по плуване „Сливен 2002” като партньор, за да популяризира спорта сред подрастващите, така че съоръжението да се ползва от повече деца.

Предвиден е и свободен достъп до басейна за всички, които искат да се занимават с този спорт.  Плувното съоръжение ще работи безплатно до 1 март.

Чуйте, какво още каза кметът Стефан Радев пред Дарик радио на линк: https://darikradio.bg/otkriha-sezona-sled-remont-na-edinstvenia-pluven-basein-v-sliven.html#parent=radio