volej_Sliven_volej_21СКВ „Сливен Волей” загуби първата си среща от пролетния дял на първенството в "А” НВГ при мъжете. В оспорван двубой сливналии отстъпиха с 3:2 гейма на тима на "Велики Преслав"  в реновираната зала „Асеновец. Така гостите оглавяват класирането в групата, втори е отборът на „Сливен Волей”.

С  този мач Спортен комплекс „Асеновец“ официално отвори врати. Началото на двубоя даде кметът Стефан Радев, който приветства отборите и изрази задоволство, че обновеното спортно съоръжение ще даде възможност на Сливен да бъде домакин на още редица значими състезания, както и условия за добра подготовка на състезателите.

Заради пандемичната обстановка срещата се изигра без публика и при спазване на въведените противоепидемични мерки.

Модерното спортно съоръжение беше изцяло реновирано с отпуснати средства от Правителството и съсифинансиране от страна на Община Сливен. То включи цялостно саниране на сградата, нови соларна, вътрешна отоплителна, вентилационна и охладителна  инсталации. Вътрешността на залите беше изцяло обновена, в това число, нови санитарни възли и нова зала за физическа подготовка. Осигурено е и цялостно оборудване за спортните зали. В комплекса и района около него е монтирана система за видеонаблюдение.

Официално откриване на обекта не се състоя, заради пандемичната обстановка.

Следващият мач на „Сливен Волей”  ще бъде на 6 март от 15ч срещу отбора на ВК"Мечта за бъдеще" Раднево.