241111437_584947365975873_5817175713976017126_nСпортно училище "Димитър Рохов" - Сливен започва новата учебно - състезателна година с  316 ученици, разпределени в 14 паралелки от 5-ти до 12-ти клас.
48 са новоприетите - в три класа.

Предвид противоепидемичните мерки, прага на училището днес прекрачиха само момичетата и момчетата от 5-ти до 8-ми клас, а учениците от 9-ти до 12-ти стартират годината в лагерна обстановка.
С приветствие на директорът Наташа Иванова бяха посрещнати най-малките възпитаници на профилираното учебно заведение

Приемът в Спортното училище е след завършен четвърти клас по седем вида спорт утвърдени от Спортното министерство. Това са борба, вдигане на тежести, лека атлетика, джудо, футбол, акробатика и скокове батут.

„Създали сме най - добрите условия, които са необходими за водене на съвременен учебно -  състезателен процес. Базата ни е в отлично състояние.  Училището разполага с общежитие за учениците, които не са от Сливен и стол за целодневно хранене. Обучението е такова, при което се предоставят двуразови тренировки, което дава възможност за една много добра спортна подготовка. Новото в придобивките на училището е осигурената безвъзмездно от общината база на Центъра за рехабилитация и спортна медицина, като помещенията ще бъдат преусроени в два учебни кабинета- по информационни технологии и химия ", обяви Наташа Иванова за "Сливен-спорт" и за Дарик радио.

Гости на тържеството бяха зам.- областният  управител Димитрина Петкова, Ина Николова –  главен експерт в дирекция ОКВО в Община Сливен, Ива Тарагошева – старши експерт в Регионалното управление по образование, председателят на училищното настоятелство Ради Добрев, родители.

По традиция училищна клетва положиха най-малките възпитаници –  петокласниците, който за първи път прекрачват прага на специализираното учебно заведение.
Като за всяко начало в ритуала присъства менче с вода и първия школски звънец.

Чуйте, какво още каза директорът на Спортното училище на https://darikradio.bg/udari-shkolskiat-zvanec-za-sportno-uchiliste-dimitar-rohov-sliven~233442.html