sportisti_sliven_21_gЕдин от най-добрите ни състезатели по вдигане на тежести в последните години  Божидар Андреев не се е оттеглил от активна състезателна дейност, а си е дал време за почивка. Това заяви щангистът за "Сливен-спорт" и Дарик радио след като получи статуетката за най-добър спортист на Община Сливен за 2021 година,

На тържествена церемония тази вечер в зала „Сливен” бяха наградени 10-те най-добри спортисти, най-добър треньор,  най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и бъдещите звезда на Община Сливен..

След номинации, разгледани от комисия, за спортист №1 на Сливен бе определен щангистът Божидар Андреев. Петият от Олимпиадата в Токио изпревари значително по точков актив останалите в 10-ката на Сливен.

Втора и трета позиция заслужиха още двама състезатели във вдигането на тежести. Това са Васил Маринов – шести на Европейското първенство за мъже и Петър Ангелов – седми на Европейското за мъже. 
В 10-та на най - добрите спортисти на Сливен са и Димитър Ташев /лека атлетика/, Софи Тенева /борба/, Магдалена Кисьова /батут/, тройката акробатки Маринела Иванова, Гергана Калчева, Петя Йорданова, Кристина Стамова  /батут – синхрон/,  каратистите Деница Кабаджова и Димитър Грахов, Емине Осман /плажна борба/.

За най - добър треньор бе избран Пламен Братойчев,  наставник на спортист номер едно на Сливен.

Парични премии на обща стойност от 13 хил. лева и уникални статуетки получиха 10-те най-добри спортисти на Сливен, треньорът на годината и най-добрият спортист при хората с увреждания. Тази година това е Ваня  Манолова - състезател по спортна стрелба и тенис на маса.

За най-добър отбор бе награден мъжкият тим на  ВК „Сливен волей”.

  • sportisti_sliven_obshta_1221

Отличиха 16 спортисти и 4 представители на колективните спортове, носители на държавни титли при най-малките като  „Бъдеща звезда“ на Общината.

Гости на тържествената церемония  бяха шампиони и медалисти от Световни и Европейски първенства от близкото и далечно минало.
В програмата участваха таланти от музикалното и балетното изкуство, както и най-малките състезатели от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева, която получи и специалната награда на Община Сливен.`

Чуйте, какво споделиха след награждаването Божидар Андреев, треньорът му Пламен Братойчев и председателят на Постоянната комисия по спорт в общината Пламен Крумов на линк:
https://darikradio.bg/bozidar-andreev-sled-nagrazdavaneto-v-sliven-ne-se-razdelam-sas-sport-dadoh-si-pochivka.html

Още снимки:

  • bojidar_andreev_sl_21
  • bojidar_bratojchev_21g
  • plamen_krumov_21g