271382978_445731950533450_4567021355805924154_nВсички най-добри състезателки в женската борба участват в Държавното първенство, което се провежда в Сливен. На тепиха в зала „Васил Левски”  се представят световната и европейска шампионка Биляна Дудова, бронзовите  олимпийски медалистки  Тайбе Юсеин и Евелина Николова, както и останалите националки като  Миглена Селишка,  София Георгиева, Мария Оряшкова и др.

„Опитахме се да влезем в някаква форма, за да тръгне годината, както трябва”, коментира за Дарик треньорът на  националния отбор по борба за жени Петър Касабов.

Той сподели, че селекцията му е направила подготвителен лагер в края на миналата година на високопланинската база „Белмекен”. По празниците момичетата са почивали и от 10-тина дни подготовката им е възстановена.

Основните състезания за 2022-ра година са Европейското първенство в края на месец март и Световното – на по-късен етап. За квоти за следващата Олимпиада момичетата ще се състезават на шампионата на планетата през 2023-та година.

Националният селекционер даде висока оценка за организацията и провеждането на Държавния шампионат в града под Сините камъни.

„ Много състезания по борба се провеждат в Сливен. Организацията винаги е на топ ниво. Доволни сме от всичко, което се предоставя като условия. Залата е с отопление, което е много важно,за да опазим състезателите от травми”, посочи още Касабов.

В четири дни Сливен е домакин на Държавния личен шампионат за мъже, в двата стила, и за жени. Проявата продължава до 16-ти януари в зала "Васил Левски".

Какво още каза за Дарик радио и за "Сливен-спорт" Петър Касабов чуйте на линк:
https://darikradio.bg/nacionalniat-selekcioner-dade-visoka-ocenka-za-organizaciata-i-provezdaneto-na-dlsh-po-borb.html