djudo_Sliven_03_22gПреслав Петров от СА „Биоком”- Сливен спечели титла в първия ден на Държавното лично първенство по джудо за юноши и девойки старша възраст в Сливен. Той победи конкуренцията в най-многобройната категория до 66 кг, в която участваха 55 състезатели. На финала, в спор за златното отличие, сливналията победи Виктор Скерлев /“Шун джудо“, София/.

Шампион в категория до 50 килограма стана Росен Костов, представител на друг сливенски клуб, този на “Хаджи Димитър”. В заключителната среща за титлата той постигна успех над Цветан Танев /”Илинден“, София/.

Със сребърно отличие се поздрави Коста Панайотов от “Биоком”- Сливен, който на финала отстъпи на Кристиян Генов в кат. до 60 кг.

По две титли от първия ден на първенството спечелиха джудистите на „Топалов“ -София и „Чавдар“ –Троян.

При девойките тимът на „Чавдар“ -Троян ликува в категориите до 48 и до 52 кг, а отличията бяха спечелени съответно от Илияна Маринова и Деница Георгиева.

В най-леката категория до 44 кг победителка е Моника Шопова “Кодокан”, а Цветелина Павлова (“Локомотив”, Сф) стана шампионка при 57-килограмовите.

Утре е надпреварата в останалите категории. Това са 73, 81, 90 и +90 кг при юношите и 63, 70 и +70 кг при девойките.

В  първенството, което се провежда на три татамита в сливенската спортна зала „Васил Левски”  участват над 400 състезатели от 45 клуба, като домакините се представят с три клуба – СК „Хаджи Димитър”, СА „Биоком” и АСК „Сливен”.