sportno_ministerstvo_21Министерството на младежта и спорта започва подписването на договорите по Програмата за финансово подпомагане на дейности в областта на спорта за високи постижения за 2022 година за спортните дейности на федерациите.
Към момента са одобрени 24 проекта на спортни федерации, които напълно отговарят на изискванията за финансово подпомагане. По този начин ще се осигури нормалното функциониране на централите, както и оптимален тренировъчен и състезателен процес на българските спортисти.
В най-скоро време предстои подписването на договори и с останалите федерации, кандидатствали по Програмата.

Междувременно експертната комисия разглежда проектните предложения на спортните федерации по програмите на ММС за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни състезания на територията на България. Вече са сключени договори с три федерации за организиране на четири състезания.

ММС подпомага провеждането на Европейското първенство по свободна и класическа борба за юноши и девойки до 23 години, Световната купа по художествена гимнастика, на която домакин ще бъде София от 8 до 10 април 2022 г., Световното първенство по художествена гимнастика, което ще бъде и олимпийска квалификация за Игрите в Париж през 2024. Шампионатът ще се проведе в средата на месец септември 2022 г. в “Арена Армеец”.

Сключено е и допълнително споразумение към договор с Българска федерация скокове батут за организирането на Световно първенство за всички възрастови групи.
Надпреварата е в София между 15 и 26 ноември 2022 г.