u17Юношеският национален отбор на България започва днес участието си на европейското първенство до 17 години в Израел. Възпитаниците на Йордан Петков имат много трудно препятствие на старта – шампиона от последните две надпревари Нидерландия. Срещата на общинския стадион в Лод стартира в 20:00 часа и ще бъде предавана по БНТ 3.

Другите два съперника в групата също са много коварни – Франция и Полша. Въпреки това още когато жребият бе изтеглен, селекционерът на младите ни таланти обяви целта – класиране на едно от първите две места и участие в 1/4-финалите. Думите му прозвучаха изненадващо за мнозина, но те далеч не са без покритие. По пътя към финалите на континенталния форум България преодоля последователно квалификационния и елитния етап на пресявките, като по пътя си надигра тимове като Сърбия, Хърватска и Финландия.

„Имаме план как да излезем от групата. От това, което виждам, момчетата са много спокойни и пределно мотивирани. Това много ми харесва. Няма какво да губим срещу тези топотбори, които са в нашата група. Надявам се, че ще успеем да им противодействаме. Те са свикнали да не бъдат пресирани и да могат спокойно да изнасят топката. Ако и ние подходим по този начин, ще имаме огромни проблеми. Затова ще опитаме да ги притесняваме максимално в близост до тяхното наказателно поле, да играем бързо с топката, да развиваме хубави флангови атаки и да достигнем до ситуации за гол, които да опитаме да реализираме. Това е нашият стил на игра и досега с него имаме успехи. Няма да го променяме“, заяви селекционерът Йордан Петков пред БНТ в навечерието на първия двубой от надпреварата.

„Уважаваме съперниците ни, но за нас е най-важно да покажем ние на какво сме способни“, добави той по време на съвместната си пресконференция с треньорите на останалите тимове в нашата група.