_d_2772 деца от четири възрастови групи участваха в първия турнир по плуване в общинския басейн на Сливен на 28 май. С най-добро представяне и личен резултат на 50 м бътерфлай е Борис Станилов, с личен треньор Красимир Костов. Голям успех имаха дебютантите от 6 клас на ОУ “Елисавета Багряна” - Кристиян Стефанов, Жечко Иванов, Михаил Хаджийски, Кристиян Кръстев, Велизар Велчев, Кристиян Петков, Борис Марков и петокласничката Виктория Найденова, с личен треньор Силвия Симеонова.

„Това са деца, които започнаха да плуват от март месец. Горда съм с успеха им и с най- малките участници Нели Митева и Георги Мачев, които плуват от месец и участваха на състезанието. Плуването е различен спорт - водната среда го прави по-труден, но за краткото време тези деца го заобичаха и резултатите са налице“, каза Силвия Симеонова. Тя благодари на Община Сливен и на кмета Стефан  Радев за съдействието и на спортен клуб “Сливен 2002”, с председател и организатор Стефан Шевкенов.

„Благодаря за тяхното съдействие, че успяхме да покажем работата си на всички родители, които водеха редовно децата си да се учат и устояват този прекрасен спорт“, допълни тя.