hristo_iliev_22_g_sprintХристо Илиев /СКЛА „Михаил Желев-Сливен”/ спечели два златни медала от Националното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 г. в София.
Сливналията, с треньор Стефан Станев, е шампион в спринта на 100 метра и на 200 метра, съответно с постижения от 10.78 сек и 22.43 сек.

С две отличия от атлетите на СКЛА „Михаил Желев-Сливен” се поздрави и Християна Василева. Възпитаничката на Валентина Желязкова е победителка в сектора за тласкане на гюле с 12.97 метра, а на диск е със сребро при резултат от 34.38 метра.
На гюле при юношите титлата е за Стилиян Вачев /тр. В.Желязкова/ с 14.84 метра.

На скок височина злато и сребро за Андреан Димитров /тр. Кр.Аргиров /  и Христо Атанасов /тр. Ат.Иванов/, като и двамата записаха постижения от 189 см.
На троен скок бронз заслужи Елена Аргирова /тр. Кр.Аргиров/ с 11.93 метра, а на скок дължина Калоян Айранов  /тр.Кр.Аргиров/ също завърши надпреварата с бронзово отличие и постижение от 6.97 метра.

След седмица продължава надпреварата при атлетите, като следващото домакинство е във Велико Търново. Старата столица ще приеме на 11 и 12 юни успоредно два шампионата,тези за мъже и жени, както и за момичета и момчета под 16 години.