volej_nac_22Мъжкият ни национален отбор по волейбол отстъпи пред Германия след петгеймова битка с 2:3 гейма, в отделните части  20:25, 25:22, 16:25,  20:25, 10:15 точки, във втория си мач от група 2 на Лигата на нациите в Отава (Канада).
С това тимът, воден от Николай Желязков, записа първа точка в световната надпревара, но и отбеляза второ поражение, след като на старта загуби от Сърбия с 1:3. Спечелената точка ни отрежда дванадесето място във временното класиране на турнира.

Водач в таблицата е САЩ с три победи и 8 точки. Тимът ни показа доста по-добри изяви в сравнение със стартовия двубой срещу Сърбия.

В същото време младостта и липсата на опит доведоха до игра на амплитуди. Редуваха се силни моменти и отлични изяви, съпроводени с последващи спадове, което обуслови и сблъсък в пет гейма.

Селекционерът Желязков даде шанс на по-голяма част от състава в търсене на оптималния ритъм. Националите оказаха максималкно отпор на Германия, но в решителния тайбрек не успяха да запазят възходящата линия.

Последна промяна (Събота, 11 Юни 2022 08:28)