Antoaneta_TokioОлимпийската вицешампионка по спортна стрелба Антоанета Костадинова спечели три медала от турнира по спортна стрелба от веригата Гран при в Нови Сад. Състезателката на Христо Христов спечели две златни (на 10 метра въздушен пистолет и на 10 въздушен пистолет с Кирил Киров - микс) и едно сребърно отличие (на 25 м малокалибрено оръжие).

„Условията бяха кошмарни. На такива температури не съм стреляла никога в живота си. Беше около 43 градуса. Сутринта беше прецизната стрелба, на обяд в най-голямата жега беше бързата, а финала се проведе в 15.00 часа. Тогава не можеше да се диша нормално. На пушка няколко състезателки колабираха и идва лекарски екип да ги свестява. На мен на последните две серии ми стана лошо във финала. Молех се този финал просто да приключи за да вземем някакви мерки да се освестим. Въпреки че във финала не можах да дам всичко от себе си, в квалификацията резултата ми е повече от задоволителен – 590 точки. Това е супер резултат и ти гарантира финал на всяко състезание", коментира Костадинова.

Днес се навършва точно една година след като Антоанета спечели сребърното отличие на олимпийските игри в Токио.
„Емоциите все още са така силни. Малко по-осъзнато е всичко в главата ми. Вече има съжаление за последния изстрел. То се появи няколко месеца след спечелването на медала. Реално аз тогава не осъзнавах какво съм загубила, по скоро се радвах на това, което съм спечелила. С умиление си спомням този ден и тези минути във финала, когато се решаваше този медал“, върна се назад във времето Костадинова.