Basketball-BallМъжкият баскетболен отбор на Ямбол намери още един спонсор. През новия сезон тимът ще бъде подпомаган и от компанията „Овергаз“, която ще дари 130 000 лева за него, съобщи кметът на града Валентин Ревански.

„Изказвам благодарност персонално към Сашо Дончев, който от две години подкрепя и помага на детско-юношеската школа на БК Тунджа – Ямбол. Сумата, дарена досега от него, е в размер над 180 000 лева. Тази година той ще отдели и 130 000 лева за мъжката гарнитура на отбора. Желанието му е в тима да бъдат привлечени ямболски баскетболисти, които са доказани таланти и са играли, както в българското първенство, така и в Европа“, сподели Ревански в социалните мрежи.  

Градоначалникът потвърди, че Ямбол ще участва в НБЛ и че всички фирми и физически лица, подкрепяли тима до момента, ще продължат да го правят.

През новия сезон отборът ще има нов старши треньор – Александър Алексиев. В тима се завръщат опитните Павел Маринов и Иван Лилов, като до момента се знае, че част от състава ще бъдат и младите Андон Вачев, Георги Герганов и Йоан Христов.