zala_v_levski_22Във връзка с казуса по отводняването на различни участъци в града, Община Сливен е провела през годините редица мероприятия в търсене на решение. Това заяви днес на брифинг кметът Стефан Радев. По думите му, намерена е  алтернатива за голяма част от местата, където съществува проблем с оттичането на водата, вследствие на поройните дъждове.  Един от тези участъци е в района на спортната зала „Васил Левски“.

„При обилни валежи, там се образува голямо завиряване. По тази причина  възложихме дострояване на улицата, която започва от бул. „Стефан Стамболов“ и минава покрай търговската верига „Кауфланд“. Ще я продължим до спортната зала „Васил Левски“, като паралелно ще изградим и канализация по трасето. Вярвам, че по този начин, проблемът там ще се реши“, заяви кметът Радев.

Той припомни, че в споменатия район в момента се извършва мащабна инвестиция, свързана с изграждането на голям търговски парк, предстои да бъде завършен и строящият се на хълма православен храм „Света Петка“.

В тази връзка той допълни, че Община Сливен планира да извърши благоустрояване на пространството около светата обител.