antoaneta_tokio_strelba_21Управителният съвет на Българския стрелкови съюз определи състава на националите, които ще участват в предстоящото Европейско първенство с малокалибрено оръжие във Вроцлав, Полша, от 7 до 17 септември.

Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Токио Антоанета Костадинова, Антон Ризов, Мирослава Минчева, Ирена Танова, Таня Ризова, Самуил Донков, Кирил Киров, Стоян Пушков и Валентин Малакчиев са състезателите, които ще представят страната ни в континенталния шампионат.

Всички тренират усилено в клубовете си за Европейското и се готвят по план-подготовката, изготвена от техните треньори. Костадинова, Танова и Минчева ще стрелят на 25 метра пистолет, Донков и Киров на 50 метра пистолет, Антон и Таня Ризови са в дисциплината 50 метра пушка, а Малакчиев и Пушков на 25 метра бърза стрелба с пистолет.

Междувременно УС на БСС избра за временно изпълняващ длъжността председател Елка Васева до свикването на Общото събрание. На него ще бъде приета молбата на Весела Лечева за напускане на поста заради назначаването ѝ за министър на младежта и спорта.
Ръководството на българския стрелкови съюз ще спази всички законови разпоредби по устав и в началото на месец септември ще стане известна датата на Общото събрание на БСС, което ще приеме решенията на членовете за смяна на председателя.