IZK_19За девети път в Сливен ще се проведе скоростно изкачване на Хамам баир по маршрут, водещ към паметника на местността. Спортната проява е под наслов “Напред и нагоре” и ще бъде на 15 октомври, събота, от 9.30 часа.
Час на събиране на участниците 9.00ч.
Организатор на традиционното  изкачване е Ротари клуб – Сливен, съвместно с Община Сливен.

Домакините са изпратили покани до всички учебни заведения в региона. В състезанието не участват представители от Спортно училище „Димитър Рохов“.
Ще се състезават ученици от сливенските училища в шест групи от три възрасти - момичета и момчета 5-7 клас, 8-9 клас, юноши и девойки 10-11 клас.

Стартът на изкачването ще бъде пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, а финалът пред паметника на Хамам баир.

Ще бъдат наградени  с медали първите трима  от всяка възрастова група.Училището с най-много призови места от 1-во до 6-то в различните стартове получава Купата за отборен победител.
Всяко училище, изпратило участници за повече от три старта, които са общо  шест,  получава награда – топка.

След приключване на състезанието ще бъде проведена томбола за участващите в състезанието. Печелившите ще получат награди.
След последния старт от скоростното изкачване Ротари клуб Сливен кани всички зрители да преминат по състезателния маршрут, за да присъстват на официалното връчване  на наградите.

Дарик радио и Sliven-sport.com са медийни партньори на проявата.