karting_shmpПобедителят в Националния шампионат на Българската федерация по картинг Самуил Иванов проведе среща с кмета Стефан Радев по покана на сливенския градоначалник. Пилотът е победител в клас Rotax Senior след общо шест кръга.

„Радвам се, че нашият град отново има повод за гордост и Самуил се нарежда сред хората, които популяризират Сливен извън пределите на страната“, заяви по време на срещата кметът. Той пожела на младия пилот още много победи във всяко начинание и да бъде пример за подражание и успех.

Самуил Иванов е на 14 години и е възпитаник на Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“. Той сподели, че започва да се занимава професионално с картинг преди три години, посвещава  голяма част от свободното си време на тренировки и подготовка, което му е помогнало да спечели трофея тази година.

На срещата присъства и един от най-добрите рали състезатели на България Петър Гьошев, който в момента подготвя и обучава Самуил и други млади пилоти Motorsport Academy в Твърдица. Той подчерта, че  амбицията му е спортът да има повече последователи сред подрастващите, които паралелно с ученето, да са ангажирани и с други полезни дейности, които да им дават стимул да се развиват.