burgas_nova_zalaЗаместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев участва заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и арх. Деляна Панайотова - и.д. началник на Дирекцията за национален строителен контрол в инспекция на „Арена Бургас“.

След поредица от срещи с изпълнителя на обекта и ръководството на ММС е поет ангажимент залата да бъде пусната в експлоатация до 2 месеца. Това трябва да стане при изпълнение на вече подписания договор.

„Предстои преработка на проекта за противопожарна безопасност и строителят е поел ангажимент за завършването на залата“, заяви министър Шишков.

„Една от приоритетните цели на министър Весела Лечева е да се намери решение за довършването на „Арена Бургас“ и по този въпрос се работи от първия ден на мандата. Костваше около два месеца и половина работа на експертни групи и в крайна сметка се постигна споразумение между инвеститора на залата и Министерството на младежта и спорта“, заяви зам.-министър Петър Георгиев.

„Благодаря на министър Шишков, на министъра на младежта и спорта Весела Лечева, на областния управител Мария Нейкова, както и на ДНСК, че се намери държавническа и политическа воля залата да се завърши. Това безвремие от почти година и половина по отношение на „Арена Бургас, в което нищо не се правеше, беше загубено време за града и за спорта“, отбеляза кметът на Бургас Димитър Николов.