ledena-pyrzalkaЗа поредна година Община Сливен осигурява на жителите и гости на града мобилна ледена пързалка. Съоръжението е монтирано на паркинга пред изложбена зала „Сирак Скитник“ и официално ще бъде открито утре вечер, 2 декември, от 18 часа.

„През целия месец декември на ледената пързалка ще има събития. Предвиждат се хокейни мачове, демонстрации, тренировки по фигурно пързаляне“, коментира зам.-кметът Пепа Чиликова.

Хокейният двубой ще бъде на 17 декември, а на публиката ще бъдат представени  демонстрации на техники  от този спорт. На 20 декември ще бъде  урокът по фигурно пързаляне за начинаещи и изпълнения на фигуристи от клуб в София.

След двегодишна пауза, тази година ще се състои Коледният концерт с участието на децата от детските градини от Сливен. Той е насрочен за 15 декември, от 10.30 ч. в зала „Сливен“. Пак там, същия ден, ще бъде представен „Лешникотрошачката“ – балет-феерия в две действия по музика на П. И. Чайковски. Изпълнява балетът при Държавна опера – Бургас. Началото е от 18.30 ч.

Церемонията по награждаване на най-добрите спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и бъдеща звезда на община Сливен за 2022 г., ще се състои на 22 декември в зала „Сливен“. Началото е от 18 ч.

Денят на Рождество Христово ще започне с празнична Света литургия от 9 ч. в Катедрален храм „Свети Димитър“. Коледното веселие с участието на Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс и Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937“, ще започне от 11.30 ч. То ще се проведе на пл. „Цар Освободител“. Традиционните „Зимни празници в Мечкарево” ще се състоят на 26 декември от 10 ч.

Последният ден на тази година ще събере жители и гости на града в общоградско веселие „Заедно в Новогодишната нощ“. В него ще се включат рок-група „Конкурент“,  Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен и Деян Митев. То ще започне в 22.30 ч. на пл. „Цар Освободител“.

Първият ден от новата 2023 г., Васильовден, ще започне с Василиева света литургия в Катедрален храм „Свети Димитър“. След това ще бъде отслужен Новогодишен молебен за здраве и добруване.