Vez_EB3Александър Везенков заслужи поредно голямо признание в кариерата си. Баскетболният национал е носител на една от най-престижните награди у нас – Спортен Икар за 2022 г.!   Всички отличени в различните категории бяха обявени на специална пресконференция на фондация „Български спорт“, като предстои и церемония по награждаването, която ще се проведе на 15 декември от 11:00 часа в столичен хотел.

Крилото изпраща най-силната година в кариерата си, като спечели златен дубъл с Олимпиакос в Гърция, стана MVP в първенството на южната ни съседка, бе избран в Идеалната петица за сезона в Евролигата и неколкократно става Най-полезен играч на кръга в турнира, включително четири пъти от началото само на този сезон.

Везенков бе и лидер на мъжкия ни национален отбор на Евробаскет 2022, като стана борец №1 в груповата фаза. Това са впечатляващи постижения за спорт с толкова голяма конкуренция като баскетбола, като с всички тях дава сериозна заявка да бъде избран и за Спортист на годината на България.

Спортният Икар на Александър Везенков е най-голямото отличие за баскетбола на тези награди в последните три години. През 2019 г. националният тим по баскетбол за жени U20 стана отбор №1, след като спечели титлата в Дивизия B на Европейското първенство в Прищина и си осигури промоция в елита. /бгбаскет

Последна промяна (Петък, 09 Декември 2022 11:29)